top of page

ABC Audiovisuell Teknikk er 30 år: Norges eldste leverandør av AV-tjenester

Oppdatert: 25. jul. 2022

Siden 1991 har ABC Audiovisuell Teknikk hjulpet virksomheter med velfungerende audiovisuelle løsninger. Kundene er alt fra hotellkjeder og cruiseskip-rederier, til offentlige institusjoner og TV-selskaper. Daglig leder Øyvind Carlsen sier de er opptatt av å levere pålitelige systemer med høy kvalitet.


Av Rita Tvede Bartolomei- Våre fagfolk har opparbeidet seg lang og variert erfaring med løsninger for lyd, lys og bilder. De kan tilpasses små og store bedrifter, og kan skaleres opp eller ned etter behov. Vi ønsker å gi kundene AV-løsninger som er brukervennlige og gir verdi til dem. Selv om systemene kan være avanserte, skal de ikke være kompliserte å bruke. Et hotell som arrangerer et foredrag i en konferansesal, skal med vår programmering kunne sette i gang fremvisningen veldig enkelt: Gjerne ved hjelp av kun ett trykk på en ipad eller ved å bruke et ukomplisert knappepanel. Da skal både lys, lyd og bilder koordineres helt perfekt, sier daglig leder Øyvind Carlsen.


Kundene er fra Harstad i nord til Kristiansand i sør. Blant dem er Radisson, NRK, Discovery, Riksrevisjonen, Westerdals og Lærdal Medical. Firmaet har levert AV-løsninger som brukes på cruiseskip, medisinske simulator-sentre – i butikker og opplevelsessentre, men også auditorier, kirker og konferanserom. Interaktive tavler, digitale plakater (signage), simulator og streaming-løsninger er alle i ABC Audiovisuell Teknikks repertoar.


Kunnskap og erfaring: Vet hva som fungerer sammen

ABC Audiovisuell Teknikk i Oslo ble etablert i 1991, og har i dag 14 ansatte. I 2021 feirer firmaet 30-års jubileum. Planen er å øke staben i nær fremtid.

- Som Norges eldste leverandør av AV-tjenester ønsker vi også å bli mer synlige, slik at vi kan levere god systemdesign for lys, lyd og bilder til enda flere, sier han.

For det å skape audiovisuelle løsninger som fungerer, uten at de er for avanserte for brukerne, er faktisk ikke enkelt.

Øyvind Carlsen, Daglig leder, ABC Audiovisuell Teknikk AS

- Teknikerne og programmererne vet hvilke produkter og systemer som fungerer sammen, slik at løsningene kan kjøre sømløst uten trøbbel, sier Carlsen.

En ting er produktkunnskap, men det er også helt essensielt å kunne ha nok kunnskap om og erfaring med å skape god systemdesign.

- Systemdesign er selve grunnmuren i et AV-system, og det må koordinere alle signaler på en slik måte at alt fungerer perfekt. Både hardware og software må snakke sammen, sier Carlsen.


Fagfolk som er glade i faget: Gir kvalitet og «det lille ekstra»

At menneskene som arbeider for ABC Audiovisuell Teknikk er spesielt glade i faget sitt, skinner nok gjennom i leveransene, forteller Øyvind Carlsen.

- Flere av de ansatte som var med i oppstarten, er fortsatt med på laget. Jeg tror det sier en del om engasjementet de har for faget, og gleden over håndverket sitt. I tillegg har flere av kundene våre fulgt oss i flere tiår. Trolig er det nettopp på grunn av høy fagkunnskapen og serviceholdningen til kundene, sier han.

Øyvind Carlsen sier ABC Audiovisuell Teknikk ikke uten grunn har opparbeidet seg et rykte som en kvalitetsleverandør av AV-tjenester.

- Kvalitet i alle ledd er viktig for oss. Et skikkelig bra audiovisuelt system skal ikke kun fungere perfekt på kort sikt, det må være pålitelig over tid, sier han.
Nysgjerrig på hva ABC Audiovisuell Teknikk kan gjøre for dere?

Med lidenskap for smarte AV-løsninger har vi ledet utviklingen i snart 30 år. Ta kontakt med oss på telefon 66 82 39 00 eller e-post post@abcteknikk.no

308 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page